Ατελείωτη καθαρή ενέργεια ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ
Η Ιαπωνία βυθίζει μια τεράστια τουρμπίνα στον ωκεανό για να παράγει «ατελείωτη» καθαρή ενέργεια. ΕΔΩ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΕΥΒΟΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΚΟΝΤΑ Η ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΡΘΜΟ ΤΟΥ ΕΥΡΊΠΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΧΕΙ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ
Οι ωκεανοί του πλανήτη μας είναι ανεκτίμητης αξίας. Προστατεύουν πολύτιμα οικοσυστήματα, δροσίζουν τον πλανήτη και ομορφαίνουν τη ζωή μς. Τα νερά τους περιέχουν επίσης σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτα αποθέματα ενέργειας. Η ενέργεια στις ισχυρές παλίρροιες και την κίνηση του νερού είναι δύσκολο να αξιοποιηθεί, καθώς οι τεχνητές μηχανές αγωνίζονται να αντέξουν τη δύναμη του καιρού και του νερού.
Ωστόσο, η ιαπωνική εταιρεία IHI Corporation αναπτύσσει εδώ και χρόνια την τεχνολογία υποβρύχιων στροβίλων – και το 2017 συνεργάστηκε με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Νέας Ενέργειας και Βιομηχανικής Τεχνολογίας (NEDO) για να δοκιμάσει μια έξυπνη τουρμπίνα με την ονομασία Kairyu.
Το Kairyu μεταφράζεται περίπου ως «ωκεάνιο ρεύμα» στα ιαπωνικά. Η μηχανή αποτελείται από τρεις συνδεδεμένους κυλίνδρους ηλεκτρογεννητριών μήκους 66 ποδιών με προσαρτημένα πτερύγια τουρμπίνας όπως αυτά των ανεμόμυλων. Κατασκευασμένη από χάλυβα ανθεκτικό στην πίεση, η μηχανή πρέπει να αντέχει στα άγρια νερά.
Είναι σχεδιασμένη να επιπλέει, δεμένη, περίπου 164 πόδια κάτω από την επιφάνεια. Καθώς τα επιφανειακά ρεύματα στροβιλίζουν τα πτερύγια, αυτά περιστρέφονται προς αντίθετες κατευθύνσεις, σταθεροποιώντας έτσι την προσδεδεμένη τουρμπίνα. Μπορεί επίσης να ελιχθεί μόνη της για να πιάσει το ισχυρότερο ρεύμα.
Το ρεύμα που δημιουργείται από τα στροβιλιζόμενα νερά του βόρειου κυκλώνα του Ειρηνικού διοχετεύεται στο ισχυρό ρεύμα Kuroshio κοντά στις ακτές της Ιαπωνίας. Ως νησιωτική χώρα με βουνά, η Ιαπωνία διαθέτει άφθονα παράκτια ύδατα, αλλά λιγότερο χώρο για την τοποθέτηση ηλιακών συλλεκτών και ανεμογεννητριών στην ξηρά.
Μετά από τρεισήμισι χρόνια δοκιμαστικής λειτουργίας στον ωκεανό, το Kairyu μπορεί να παράγει 100 κιλοβάτ ενέργειας. Αυτό είναι σημαντικά χαμηλότερο από τα 3,6 μεγαβάτ της μέσης υπεράκτιας ανεμογεννήτριας. Ωστόσο, οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα μεγαλύτερο μοντέλο που θα παράγει 2 μεγαβάτ.
Το ρεύμα Kuroshio θα μπορούσε να παράγει περίπου 205 γιγαβάτ ενέργειας, ξεπερνώντας δυνητικά τη σημερινή παραγωγή ενέργειας της Ιαπωνίας. Φαίνεται λοιπόν ότι πάρκα θαλάσσιων γεννητριών μπορεί σύντομα να παραμονεύουν κάτω από την επιφάνεια των θαλασσών μας.
Καθώς η επιστήμη ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της κατασκευής ανθεκτικής τεχνολογίας, η αξιοποίηση της δύναμης των θαλάσσιων κυμάτων μπορεί να γίνει μια κρίσιμη πηγή ανανεώσιμης, σχεδόν ατελείωτης ενέργειας. Η αντικατάσταση των «βρώμικων» ορυκτών καυσίμων με καθαρή ενέργεια είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον του πλανήτη και οι θάλασσες αποτελούν μέρος αυτής της αποστολής με πολλούς τρόπους.
Πηγή:
mymodernmet.com/japanese-ocean-turbine
7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.
7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.
7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.
7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.
7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.
7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.
7.6. Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.
7.7. Για να υλοποιηθεί ένας τέτοιος σχεδιασμός χρειάζεται χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να ΣΕΛΙΔΑ 19 από 40
εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.
7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.
7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.
Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης Τέχνης του Λόγου.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΠΗΓΗ:esymenemenhs.blogspot.com